Onuitgegeven roman van Alexandre Dumas senior ontdekt

In de Nationale Bibliotheek van Frankrijk is een nooit in boekvorm uitgegeven roman, getiteld "Le Chevalier de Sainte-Hermine", van Alexandre Dumas senior ontdekt. Dat meldt de Franse krant

Le Figaro

dinsdag.

Belga

Het is Claude Schopp, biograaf en specialist inzake de auteur van de "Drie musketiers", die het verhaal, dat in 1869 als serie verscheen in het dagblad Le Moniteur Universel, ontdekte.

De roman, die meer dan negenhonderd bladzijden telt en waaraan slechts een paar slotzinnen ontbreken -die Claude Schopp er zelf in schuingedrukt lettertype zal bijschrijven- is het ontbrekende middelste werk van een trilogie. Het wordt voorafgegaan door "Les Blancs et les Bleus" en opgevolgd door "Les compagnons de Jehu". Het nieuw ontdekte werk verschijnt in juni bij éditions Phébus.

De zieke Dumas stierf in 1870 voor hij de roman kon voltooien. Hij kreeg ook niet de tijd om zijn werk te verbeteren en in een definitieve vorm te gieten. De tekst zoals die in de krant verscheen, stond dan ook vol fouten. Claude Schopp legde zich toe op de correctie en de definitieve vormgeving van het middelste deel van de trilogie, een karwei waarmee hij een tiental jaar zoet was.