Rechtbank Hasselt: 1 jaar cel voor gewelddadige tweelingsbroers

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft dinsdag Bart en Bert V.G. (22) uit Beringen bij verstek veroordeeld tot één jaar cel voor feiten van smaad, vernielingen en het toebrengen van slagen aan politie-inspecteurs. De broers dienen drie politie-inspecteurs, die zich burgerlijke partij stelden, elk 25 euro te betalen en daar bovenop moeten ze een schadevergoeding van 1.208 euro betalen aan de Regie der Gebouwen. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van de tweeling.

Belga

In april 2003 reden de twee broers met hun wagen tegen hoge snelheid over het jaagpad langs het kanaal in Beringen. Toen een werknemer van de dienst voor de scheepvaart hen tegenhield om hun documenten te controleren, slingerden ze de man allerlei verwijten naar het hoofd. Eind juni 2004 vernielde Bart, na een zitting van het vredegerecht in Beringen, een automatische glazen deur door ze te hard dicht te trekken.

Midden juli 2004 moesten vier inspecteurs van de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo zich naar de familiale woning van de twee broers begeven omwille van een uit de hand gelopen familieruzie. Twee agenten kregen rake klappen en één van de twee broers maakte gebruik van een busje pepperspray. De inboedel van de ouders werd kort en klein geslagen. Voor de strafmaat hield de rechter rekening met het gedrag van de broers, die geen enkele controle over hun daden hebben. De Regie der Gebouwen kreeg voor de vernielde deur 1.208 euro schadevergoeding toegewezen. Drie politie-inspecteurs, die zich burgerlijke partij stelden, kregen elk 25 euro.