Sint-Truiden krijgt een Raymond Goethalsplein

De onlangs overleden Raymond Goethals krijgt een eigen plein in Sint-Truiden. Het Raymond Goethalsplein zal in de nog aan te leggen nieuwe wijk achter het stadion in de schaduw van Staaien komen te liggen. Dat heeft de gemeenteraad van Sint-Truiden beslist.

Belga

De gemeenteraad komt hiermee deels tegemoet aan de vraag van sp.a-gemeenteraadslid Dirk Selis van Sint-Truiden. Die drong er enkele maanden geleden nog bij burgemeester Ludwig Vandenhove (sp.a) op aan om "Raymond Goethals trainer-tovenaar" als Truiense straatnaam op te nemen.

Raymond Goethals begon zijn carrière in Sint-Truiden als trainer in eerste klasse en beleefde glorietijden met KSTVV. Zijn laatste seizoen (1965-1966) bij de kanaries sloot Goethals af als vice-kampioen.

Hoewel straatnamen in Sint-Truiden normaal gezien voorbehouden zijn voor overleden Truienaars, heeft het stadsbestuur een uitzondering op de regel gemaakt voor Goethals. "Het is een periode in de Truiense geschiedenis waar nog met zeer veel nostalgie over gesproken wordt. De naam Goethals leeft in zoveel Zuid-Limburgse harten dat hij eigenlijk ook een beetje Truienaar was", zo zegt Selis. De start van de aanleg van het Raymond Goethalsplein is voorzien voor dit jaar.