Wandelstok met knapzak moet nieuw Nationaal Park promoten

Het Nationaal Park Hoge Kempen pakt uit met een opvallende stunt: wandelaars kunnen bij Regionaal Landschap Kempen en Maasland een wandelstok met knapzak kopen om het park te verkennen, compleet met - herbruikbare - theedoek, een fietskaart van Kempen en Maasland, een boekje over het Nationaal Park en het Regionaal Landschap en de wandelkaart Hoge Kempen.

kdejager

BR> “Volgend jaar komt er een volledig nieuwe wandelkaart op de markt, over het Nationaal Park. In de knapzak vind je een bon waarmee je in 2006 gratis die nieuwe kaart kan aanvragen,” zegt Ine Van Der Stock, van Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

De knapzak kost 15 euro en kan je kopen bij Regionaal Landschap Kempen en Maasland in de Winterslagstraat in Genk en bij de deelnemende hotels. Op dit moment hebben al een 8-tal logiesplaatsen de knapzak aangevraagd. Naast de kaarten houdt u een kastanjehouten wandelstok en een theedoek met het logo van Hoge Kempen aan de knapzak over.

De zak steunt trouwens de natuur: de opbrengst moet helpen om het heideblauwtje te redden. Dit zeldzaam vlindertje vind je haast alleen nog op de Mechelse Heide (Nationaal Park) en de Kalmthoutse Hei.Van Der Stock: “De vlinder legt eitjes op jonge dop- en struikheide, met de opbrengst van de knapzak wordt in het najaar onder meer de oude, dorre heide gesnoeid.”

Aangeboden door onze partners