Maritimo-coach Barreto stapt op na pedofilieschandaal

Mariano Barreto is zaterdag opgestapt als trainer van de Portugese eersteklasser Maritimo Funchal nu zijn naam genoemd wordt in een pedofilieschandaal. Volgens het dagblad 24Horas zou Barreto zich schuldig gemaakt hebben aan seksuele agressie tegenover een voormalig bewoner van Casa Pia, een opvangtehuis voor minderbedeelde kinderen.

Belga

Momenteel wordt het pedofilieschandaal waarin het opvangtehuis centraal staat voor een rechtbank in Lissabon behandeld. Vrijdag uitte de huidige directrice van Casa Pia de beschuldigingen tegenover Barreto, die ooit in het opvangtehuis aan de slag was. De voetbalcoach ontkende op de staatstelevisie RTP de beschuldigingen. Hij gaat nu naar Lissabon "om bepaalde personen te dwingen hun verklaringen in te trekken of ze te staven met bewijzen".

In het proces, dat sinds 25 november gehouden wordt, staan zeven mensen terecht. Onder andere een voormalige ambassadeur en een tv-presentator worden beschuldigd van seksuele agressie en aanzetting tot prostitutie. Maritimo staat momenteel achtste in de Portugese hoogste klasse. Volgens de club wordt in de loop van volgende week een opvolger voor Barreto aangeduid.