Een jaar cel en vijf jaar rijverbod

Een 33-jarige man uit Vleteren is dinsdag door de politierechtbank in Ieper veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en een rijverbod van vijf jaar. In mei en juni 2004 werd de man tot twee keer toe betrapt achter het stuur van zijn wagen hoewel zijn rijbewijs op dat moment was ingetrokken. De politierechter hekelde tevens de lakse houding van de overheid die effectieve celstraffen niet uitvoert.

Belga

Rik S. uit Vleteren is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd al meermaals veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval met gewonden, het plegen van vluchtmisdrijf, het rijden zonder verzekering, diefstallen en opzettelijke slagen en verwondingen. In mei 2003 kreeg hij zeven maanden rijverbod voor het plegen van vluchtmisdrijf en rijden zonder verzekering. Begin maart 2004 kreeg hij ook een effectieve celstraf van 12 maanden.

De Ieperse politierechter haalde opnieuw uit naar het uitvoeringsbeleid van de overheid, die lichtere effectieve celstraffen niet uitvoert. De man uit Vleteren bood zich in oktober 2004 aan bij de directeur van de gevangenis in Ieper, maar mocht daags nadien al opnieuw naar huis.