Vrouw bezweken na ongeval op E40 in Drongen

Een 59-jarige vrouw uit Aalst is dinsdagochtend overleden nadat ze zwaargewond raakte bij een ongeval op de E40 in Drongen. Dat heeft het Gentse parket meegedeeld.

Belga

Het ongeval gebeurde omstreeks 02.00u. De vrouw reed met haar Seat richting Drongen toen zij om een nog onduidelijke reden inreed op de vrachtwagen voor haar. Haar wagen raakte even geklemd onder de vrachtwagen, maar die reed door, waarna de wagen van de vrouw weer los kwam. De Seat begon te tollen op de rijbaan en kwam uiteindelijk dwars over de rijbaan tot stilstand. Een andere personenwagen kon het voertuig niet meer ontwijken en botste ertegen.

De bestuurster van de aangereden wagen liep bij het ongeval zware verwondingen op en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij in de loop van de ochtend overleed.

De bestuurder van de vrachtwagen had eerst niets van de klap gemerkt en was doorgereden, tot hij enige tijd later door een collega verwittigd werd van de schade aan zijn voertuig. Daarop maakte hij rechtsomkeer naar de plaats van het ongeval.