Christelijke Mutualiteit wil Belg in beweging krijgen

Meer dan de helft van de Belgen beweegt minder dan een half uur per dag. Om de Belg aan te sporen meer te bewegen lanceert de Christelijke Mutualiteit (CM) de campagne CM-fit.

Belga

De campagne werd maandag voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Volksgezondheid Inge Vervotte (CD&V). Een half uur beweging per dag levert aanzienlijke gezondheidswinst op. Zo verbetert het cholesterolgehalte en het risico op verhoogde bloeddruk en beroertes. Ook het aantal suikerzieken en borstkankerpatiënten kan teruggedrongen worden als iedereen zijn dagelijkse half uur beweging neemt. Volgens Michiel Callens, preventie-arts van de CM, heeft beweging ook een gunstig effect op psychische problemen zoals slapeloosheid, stress en depressies. Callens wijst erop dat niet de intensiviteit, maar de regelmaat van beweging belangrijk is. "Een dagelijkse wandeling heeft meer effect op de gezondheid dan een wekelijkse afbeulsessie in een sportclub." Het CM-fitvirus moet iedereen aansteken om beweging in te passen in zijn dagelijkse leven. Dat kan onder andere door te wandelen of te fietsen naar de bushalte of door de trap te nemen in plaats van de lift.

Met de campagne wil de CM meer inspelen op preventie in de gezondheidssector. Naast de bestaande acties rond gezonde voeding, alcohol en roken wordt beweging nu ook een topprioriteit. Meer info: www.cm-fit.be.