Charleroi speelt finale UEFA-Cup Futsal

Action 21 Charleroi heeft zich voor de finale van de UEFA Cup Futsal geplaatst. Aan een 2-2 gelijkspel (rust: 0-0) tegen het Spaanse Boomerang Madrid, de titelverdediger, had het donderdag in de Spiroudôme genoeg om op de eerste plaats in groep A te eindigen.

Belga

Op acht minuten van het einde opende Kelson de score voor de 'Actionmen', op een assist van Davi. Neto maakte in de 37e minuut weer gelijk. Omdat Charleroi over een beter doelsaldo beschikte had het sowieso genoeg aan een gelijkspel, maar in de 39e minuut maakte Gabriel er 1-2 van. Charleroi had dan nog 65 seconden om te scoren en in de slotseconden gebeurde wat niemand nog verwachtte. Lucio werkte een voorzet van Kelson tegen de netten en bezorgde Charleroi zo de derde Europese finale in zijn geschiedenis.

In 2002 en 2003 moest Charleroi in de finale het onderspit delven. Deze keer hopen de Karolingers beter te doen. De heenwedstrijd van de finale wordt op zaterdag 23 april gespeeld, de terugwedstrijd een week later. Tegenstander wordt de winnaar van groep B, die gekend zal zijn na het halvefinaletoernooi van Moskou (zaterdag 19 tot dinsdag 22 maart).