Negen Belgische meisjes in zevende editie Primavera Rosa

Negen Belgische meisjes starten zaterdag in de zevende editie van de Primavera Rosa, de derde manche in de wereldbeker voor vrouwen. In de eerste twee wereldbekerwedstrijden van het seizoen, in het Australische Geelong en het Nieuw-Zeelandse Wellington, waren er geen Belgische deelneemsters.

Belga

De Belgische nationale ploeg, onder leiding van Ludwig Willems, komt met Lien Verhaeghe, Ilse Geldhof, Liesbet De Vocht, Ludivine Henrion, Corine Hierckens en Natacha Maes aan de start. Vlaanderen-Caprisonne stelt naast de Noorse Anita Valen, de Nederlandse Sharon van Essen en de Britse Charlotte Goldsmith, Laure Werner, Sofie Goor en Veerle Ingels op.

De vrouwen rijden hun Primavera op de laatste 120 kilometer van het parkoers van Milaan-Sanremo. De vorige twee edities werden gewonnen door de Russische Zoulfia Zabirova.

In de wereldbeker is de leiding na de eerste twee wedstrijden voor de Australische Oenone Wood. Ze heeft een voorsprong van twee puntjes op de Nederlandse Susanne de Goede en vijf op haar landgenote Rochelle Gilmore. Wood dankt haar leiderspositie aan een tweede plaats in Geelong, achter Gilmore en een vierde plaats in Wellington, waar de Goede naar de zege spurtte.

Aangeboden door onze partners