Freire moet trui ProTour dragen i.p.v. regenboogtrui

De Spanjaard Oscar Freire, regerend wereldkampioen, zal zaterdag in Milaan-Sanremo de leiderstrui van de ProTour dragen, en niet de regenboogtrui, bevestigde Vittorio Adorni, voorzitter van de Raad van het Profwielrennen (CCP), donderdag de eerdere berichten.

Belga

Voorlopig heeft de leiderstrui van de ProTour nog voorrang op de wereldkampioenentrui, in afwachting dat het standpunt van het directiecomité van de UCI, ingenomen op de vergadering van eind januari in Sankt-Wendel, wordt opgenomen in het reglement.

"Het directiecomité heeft gevraagd om vlug een oplossing te vinden om het regenboogsymbool te vrijwaren", verklaarde Adorni. "We mogen een verandering verwachten, maar in Milaan-Sanremo draagt Oscar Freire de trui van de UCI ProTour", aldus Adorni, aangevend dat de CCP een beslissing zal nemen voor de volgende ProTour-wedstrijd, de Ronde van Vlaanderen op 3 april.

Daarnaast gaf Adorni aan dat er op 11 april in Brussel een "belangrijke bijeenkomst" gepland staat van de CCP, met op de agenda de kalender van de ProTour 2006.