Carl Maes is de nieuwe Fed Cup-kapitein

Carl Maes volgt Ivo Van Aken op als kapitein van het Belgische Davis Cup-team, dat meldt de Koninklijke Belgische Tennisbond (KBTB) in een communiqué.

Belga

De benoeming gebeurde wel onder voorbehoud van akkoord vanwege de Lawn Tennis Associaton (LTA), de Engelse tennisfederatie. Maes werkt voor de LTA, maar zou die functie willen combineren met zijn job van Fed Cup-kapitein. Volgens Walter Goethals, de secretaris-generaal van de Vlaamse Tennisvereniging (VTV), is het krijgen van dat akkoord slechts een formaliteit.

De functie van Fed Cup-kapitein was vacant sinds Van Aken op 1 maart aangesteld werd als Vlaamse Topsportmanager. Maes is bij het grote publiek vooral bekend als de ex-coach van Kim Clijsters. Hij komt een eerste keer in actie tijdens de ontmoeting met de Verenigde Staten, op 23 en 24 april, in de eerste ronde van Fed Cup. De wedstrijden worden in Delray Beach gespeeld.

De Vlaamse (VTV) en Waalse (AFT) vleugel van de tennisbond gingen donderdag ook akkoord met aanblijven van Steven Martens als kapitein van het Davis Cup-team. Martens volgde Ivo Van Aken op als technisch directeur van de VTV.