Rally van Ieper van drie tot twee dagen teruggebracht

De Rally van Ieper, een manche in het Belgisch en Europees kampioenschap, zal vanaf dit jaar over twee in plaats van drie dagen gereden worden. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Belga

"Zo komt het soms saaie en overbodige zondagse deel te vervallen", zegt persverantwoordelijke Stefaan Brackx. "Voor de meeste deelnemers was er in het verleden soms niet veel meer te winnen op zondag maar wel veel te verliezen. Op zaterdag was er nog geen reden om te vieren, het verhaal van het vel en de beer weet je wel, maar anderzijds stond de uitslag redelijk vast. Daardoor was er soms geen echte strijd meer op zondag en sleepte iedereen zich naar het einde zonder al te veel risico's te nemen."

De 41e editie van de Belgium Ypres Westhoek rally gaat vrijdag 24 juni van start met de ceremoniële start op het podium in Ieper omstreeks 15u30. Op de eerste dag staan er twee keer vier klassementsproeven op het programma. Zaterdag volgen er zeven klassementsproeven, die ook elk tweemaal gereden worden. De winnaar zal zaterdagavond omstreeks 22u00 gekend zijn.