F1 GP Maleisië: 4 piloten starten met nieuwe motor

Vier van de vijf piloten die de Grote Prijs Formule 1 van Australië niet uitreden, starten zondag in de GP van Maleisië met een andere motor. Enkel zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher (Ferrari) maakt geen gebruik van die mogelijkheid.

Belga

Volgens de nieuwe reglementen moeten piloten twee wedstrijden achter elkaar afwerken met dezelfde motor, behalve wanneer ze de wedstrijd niet uitrijden. In de eerste wedstrijd van het seizoen was dat het geval voor Nick Heidfeld (Williams-BMW), Christijan Albers (Minardi), Jenson Button (BAR-Honda), Takuma Sato (BAR-Honda) en Michael Schumacher.

Jenson Button en Takuma Sato hielden het twee ronden voor het einde van de wedstrijd voor bekeken, toen duidelijk werd dat ze niet in de punten zouden finishen, en konden zo dus op een sluwe manier gebruik maken van de nieuwe regel. De Internationale Automobielfederatie (FIA) was niet opgezet met de stunt en besliste de reglementen woensdag te verengen. Voortaan wordt onderscheid gemaakt tussen 'er niet in slagen te eindigen' en 'kiezen om niet te eindigen' en dus zal een situatie zoals die met Button en Sato zich niet meer kunnen voordoen. Sato en Button worden niet gestraft.