Nieuwe aanhouding in zaak overvallen op diamantairs

Het gerecht in Turnhout heeft een nieuwe verdachte aangehouden in verband met enkele overvallen op diamantairs in de provincies Antwerpen en Limburg.

Belga

Het gaat om een 24-jarige allochtoon uit Antwerpen. Hij verscheen vrijdag ook voor de raadkamer, die zijn aanhouding bevestigde.

De gerechtelijke diensten (GDA) van Turnhout en Tongeren gingen midden december samen over tot acht huiszoekingen in het Antwerpse. Daarbij werden gsm-toestellen, kledij, nummers van contactpersonen, een bivakmuts en juwelen in beslag genomen. Vijf personen werden opgepakt. Eéén van hen werd onmiddellijk weer vrijgelaten. Vorige maand besliste de raadkamer in Turnhout nog om één verdachte, Hans D.L. uit Niel, vrij te laten onder voorwaarden. Drie anderen bleven wel aangehouden, ook al ontkennen ze hun betrokkenheid bij de feiten.

Dinsdag gingen de speurders over tot de arrestatie van een nieuwe verdachte. Na een DNA-onderzoek konden de speurders drie overvallen linken aan de 24-jarige Lekhuli C. uit Antwerpen. Hij wordt verdacht van een overval op een diamantairsgezin in Maasmechelen. Die feiten vonden plaats op 3 juni 2004. Daarnaast zou hij ook iets te maken hebben met een overval in Grobbendonk op 27 juli en een overval in Nijlen op 28 juli 2004.

Ook in Antwerpen zitten al enkele leden van de bende in de cel. Samen worden ze verdacht van een negental overvallen, waarvan twee in Herenthout, twee in Nijlen en de rest in Maasmechelen, Grobbendonk, Beerse, Antwerpen en Itegem.

Aangeboden door onze partners