Acteur Robert Blake vrijgesproken van moord op zijn vrouw

De Amerikaanse acteur Robert Blake werd woensdag door een rechtbank in Los Angeles (California) vrijgesproken van moord op zijn vrouw. De acteur was in de jaren '70 vooral bekend voor zijn rol van inspecteur "Baretta" op televisie.

Belga

De 71-jarige Robert Blake staat sinds 20 december terecht voor de moord op zijn vrouw Bonny Lee Bakley. Die werd op 44-jarige leeftijd vermoord in mei 2001. De acteur begon te huilen nadat hij het vonnis hoorde dat na acht dagen beraadslaging werd geveld. Robert Blake werd ervan beschuldigd zijn vrouw op 4 mei 2001 een kogel in het hoofd te hebben geschoten toen ze in hun auto zaten nabij een restaurant in Hollywood. Op dat ogenblik was het koppel 6 maanden getrouwd.

De acteur werd in april 2002 aangehouden. Hij is altijd zijn onschuld blijven volhouden. Aan de speurders verklaarde hij dat ze net gedineerd hadden en dat hij terug naar het restaurant ging om zijn wapen te zoeken dat uit zijn zak was gevallen. Toen hij terug bij de wagen kwam, trof hij er zijn vrouw dood aan.

Aangeboden door onze partners