Moeizame onderhandelingen over afvloeiingen bij Scarlet

De onderhandelingen bij telecomoperator Scarlet, gevestigd in Vilvoorde, over het schrappen van 21 banen, zijn vrijdag moeizaam verlopen. Op 25 maart wordt er voort onderhandeld.

Belga

De vakbonden vinden de tegemoetkomingen die de directie vooropstelt, om vrijwillig ontslag en tijdskrediet aan te moedigen, onvoldoende. Ze nemen ook geen genoegen met de voorgestelde regeling voor de ontslagen die reeds werden doorgevoerd.

De afvloeiingen zijn een gevolg van de overname van de Belgische activiteiten van telecomoperator Tiscali door Scarlet. Deze laatste wil de portaalsite van Tiscali opdoeken, wat negen jobs zou kosten. Daarnaast wil de nieuwe eigenaar nog eens twaalf functies schrappen.

Wat de portaalsite betreft onderhandelt de directie met een kandidaat-overnemer. Hoeveel werknemers die zou overnemen, is nog onduidelijk.

"We hebben de directie laten weten dat we voort zullen onderhandelen en het uiteindelijke voorstel in zijn globaliteit aan het personeel zullen voorleggen. Ik ben echter pessimistisch", aldus vakbondsman Eric Vandersmissen (ABVV) aan Belga. Volgens Vandersmissen is de directie heel stroef omdat er nog meer overnames gepland zijn en men zich dus niet te verregaand wil engageren.