Rechtbank weert Mussolini uit regionale verkiezingen

De rechtbank in Rome heeft Alessandra Mussolini, kleindochter van de voormalige dictator, verboden om volgende maand op te komen bij de regionale verkiezingen. De beslissing komt er nadat bleek dat honderden handtekeningen op de lijst van haar beweging Sociaal Alternatief (AS) vervalst waren.

Belga

Mussolini (42) zegt dat ze in beroep zal gaan tegen de beslissing.

Eerder besliste de kiescommissie in Rome al dat Mussolini niet mocht opkomen voor de post van gouverneur van de regio Lazio. Mussolini reageerde daarop furieus en noemde het een schande voor de democratie. "Deze verkiezingen hebben geen enkel nut meer voor het Italiaanse volk," zei ze. Uit protest tegen haar uitsluiting ging ze in hongerstaking.

Volgens Mussolini is haar partij AS het slachtoffer geworden van een complot van de huidige gouverneur van Lazio, Francesco Storace. Hij is de kandidaat van de rechtse Nationale Alliantie (AN), de post-fascistische partij die Mussolini enkele jaren geleden verliet omdat ze vond dat deze te gematigd was geworden. Uit recente opiniepeilingen blijkt dat de SA van Mussolini op erg veel aandacht van de traditionele AN-kiezers kon rekenen.

De verkiezingen vinden plaats op 3 en 4 april.

Aangeboden door onze partners