Transfers Marseille: Luciano D'Onofrio aangeklaagd

De voormalige spelersmakelaar Luciano D'Onofrio, huidig ondervoorzitter bij voetbalclub Standard Luik, is begin maart aangeklaagd door onderzoeksrechter Franck Landou in het kader van een onderzoek naar verdachte geldtransacties bij transfers van spelers door Olympique Marseille tussen 1997 en 1999.

Belga

Luciano D'Onofrio, tegen wie sinds 11 oktober 2004 een aanhoudingsmandaat was uitgevaardigd, bood zich op 4 maart uit vrije wil aan bij de Marseillaise rechter, zo maakte de Franse krant Le Monde donderdag bekend. Hij werd onder controle van het gerecht geplaatst en moest een borgsom van 400.000 euro betalen, een bedrag waartegen hij in beroep ging.

D'Onofrio is een goede vriend van de hoofaandeelhouder van OM (en Standard) Robert Louis-Dreyfus, die in juni 2004 in het kader van deze zaak werd aangehouden op verdenking van misbruik van vennootschapsgoederen en verdoken commissies op transfers, feiten waarvan nu ook D'Onofrio wordt beschuldigd.

Rechter Landou sloot einde november 2004 zijn onderzoek naar verdachte geldstromen bij Marseille tussen 1997 en 1999 af. Het proces vindt ten vroegste plaats op het einde van 2005.