Kaklamanos mag dan toch niet naar AA Gent

Alexandros Kaklamanos mag dan toch niet spelen voor AA Gent. Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond herzag donderdag zijn beslissing van zaterdag 12 maart betreffende de aansluiting van de Griekse spits bij AA Gent en weigert nu de aansluiting.

Belga

De 30-jarige Kaklamanos werd na de wedstrijd van de vierde speeldag in de Belgische competitie, met zijn toenmalige club Standard Luik tegen FC Brussels, op 28 augustus 2004, betrapt op het gebruik van cocaïne. Kaklamanos werd door Standard aan de deur gezet en moest een schorsing van vijf maanden uitzitten. De Beroepscommissie kortte die straf later in tot vier maanden.

Sinds begin februari trainde Kaklamanos opnieuw mee met AA Gent, de club waar hij twee seizoenen terug al actief was. De schorsing van Kaklamanos liep af op 15 maart. Eind vorige week oordeelde het Uitvoerend Comité dat Kaklamanos een contract mocht aangaan met AA Gent vanaf 16 maart.

Bij de oorspronkelijke beslissing werd enkel gerefereerd naar de FIFA-reglementen terzake. Het Uitvoerend Comité hield in eerste instantie geen rekening met artikel 8 van de wet van 24 februari 1978. Daarin staat letterlijk: "Wanneer een einde wordt gemaakt aan de overeenkomst, hetzij door de werkgever om een dringende reden, hetzij door de sportbeoefenaar zonder dringende reden, zal de sportbeoefenaar niet mogen deelnemen aan een betaalde sportcompetitie of -exhibitie in dezelfde sporttak tijdens het lopende sportseizoen." In dit dossier werd een einde gemaakt aan de overeenkomst door de werkgever om een dringende reden, wat door de speler niet wordt betwist.