Ook assisenklant Samyn aangehouden voor moord op Yves Hotome

Na politie-inspecteur Rachid B. van de zone Rupel, Nico B. en Peggy V. is vrijdag ook Sebastien Samyn aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de moord op Yves Hotome, die op 4 september 1998 verdween. Dat bevestigt het parket van Antwerpen.

Belga

De verdwijning van Hotome wordt onderzocht samen met die van Pascale Wouters, die op 18 juli 1998 verdween. De twee vermisten en de vier aangehoudenen vertoefden naar verluidt allemaal in hetzelfde milieu en hielden zich met allerlei louche praktijken bezig. De laatste keer dat Wauters gezien werd, verliet ze een café in Hoboken in het gezelschap van onder meer Yves Hotome en Sebastien Samyn. Hotome zou uit de weg geruimd zijn, omdat hij wist wat er met de vrouw gebeurd was. Hij zou ermee gedreigd hebben zijn kompanen te verklikken bij de politie omdat Rachid B. en Sebastien Samyn hem zijn aandeel in een drugsdeal weigerden uit te betalen.

Samyn is geen onbekende voor het gerecht. In juni 2000 veroordeelde het hof van assisen in Antwerpen hem tot een gevangenisstraf van 17 jaar voor poging moord. Een jaar voordien had hij een Marokkaan vanuit zijn auto neergeknald. Hij wou wraak nemen op een groepje migranten met wie hij die middag op de kermis van Hoboken had gevochten.

Maar Samyn vergiste zich van slachtoffer. De jongeman was helemaal niet bij de vechtpartij betrokken. Hij leek alleen maar op één van de kerels die hem een pak slaag had verkocht.

Aangeboden door onze partners