Meer dan 15.000 studenten wachten nog op studiebeurs

Voor dit school- en academiejaar weten 15.510 scholieren en studenten nog niet of ze al dan niet een studiebeurs krijgen. Dat meldt Vlaams parlementslid Helga Stevens (N-VA) op basis van het antwoord op een schriftelijke vraag die ze aan minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke stelde.

Belga

Uit het overzicht dat de minister gaf, blijkt dat 9.052 individuele dossiers voor het hoger onderwijs en 6.458 dossiers voor het secundair onderwijs nog niet werden afgehandeld, aldus Stevens. Het grootste deel van de nog niet afgehandelde dossiers zou kandidaten betreffen die gevraagd hebben om hun studiefinanciering te laten berekenen op basis van het vermoedelijk inkomen van 2004.

"We zijn nu half maart en veel studenten wachten nog steeds op een positieve of negatieve beslissing. Dit systeem kan dus allesbehalve studentvriendelijk genoemd worden", aldus Steven.

Ze wijst op de terugkerende klachten bij studenten die het financieel moeilijk krijgen omdat hun toelage pas uitbetaald wordt als het schooljaar reeds maandenlang bezig is.