Antwerpen ontwikkelt 'fietshaven'

Antwerpen gaat een 'fietshaven' ontwikkelen in de wijk Kronenburg in Deurne. De stad wil zo een economische en sociale impuls geven aan de wijk. Dat heeft het schepencollege vrijdag beslist.

Belga

Naast het werken rond Elders Verworven Competenties en het Jeugdontmoetingscentrum vormt de fietshaven het derde luik van het Jongerencompetentiecentrum (JCC). De stad opteert bewust voor de term 'fietshaven' omdat het om meer gaat dan enkel een fietsatelier of het leasen van fietsen. De fietshaven vormt een centraal punt waar fietsen vertrekken en terug binnenkomen.

Naast de fietsleasing en een herstel- en montageplaats wordt werk gemaakt van onder andere de organisatie van een fietsschool en verkeersopvoeding. De jongeren uit de buurt nemen maximaal deel aan de werking van de fietshaven.

Bedoeling is de fietshaven uit te bouwen tot een nabijheidsdienst die drie aspecten combineert: economisch, sociaal en 'Antwerpen Anders Mobiel'. De fietshaven moet zo uitgroeien tot een eigentijds, herkenbaar knooppunt op stedelijk niveau voor het stimuleren van het gebruik van de fiets.

Aangeboden door onze partners