Bilzen biedt 1.800 handelaars en ondernemers eigen website

Het stadsbestuur van Bilzen biedt handelaars en ondernemers een bijkomend platform om zich voor te stellen. Dat gebeurt met de speciale website http://handelsgids.bilzen.be, waarop alle Bilzense ondernemers gratis hun activiteiten, acties en promoties kunnen aanprijzen.

jforier

“Hoewel het internet in de ondernemerswereld een onmisbaar attribuut is geworden, blijkt dat een aantal zelfstandigen in Bilzen weinig vertrouwd is met het medium. Heel wat handelaars hebben nog steeds geen eigen website”, zegt economieschepen Bruno Steegen. Daarom vatte de stad het plan op om een website te bouwen waarop alle 1.800 zelfstandigen, vrije beroepers en bedrijven uit groot-Bilzen gratis hun eigen mini-website kunnen plaatsen. “Ze kunnen zelf de nodige aanpassingen doen, nieuwe info inlassen, en promoties voeren. Het mooie daarvan is dat het niets kost. De aanpassingen kunnen gebeuren zonder dat je daarvoor een computerkenner moet zijn”, zegt Steegen.

De stad wil met het initiatief niet alleen de ondernemers een dienst bewijzen. “De website is ook een handig hulpmiddel voor onze inwoners en bezoekers. Je vindt er alle informatie over een bepaalde handelszaak: van de openingsuren over de telefoonnummers tot de speciale acties en promoties.” Voorlopig is de site nog niet volledig. “We willen zo snel mogelijk voor alle zelfstandigen en bedrijven een steekkaart met alle praktische info online hebben. Dat kost nog wat tijd. Om niemand te vergeten, doen we een oproep om ons zoveel mogelijk informatie te bezorgen. Dat kan via handelsgids@bilzen.be” “De site staat of valt met de info die we aanbieden. Daarom willen we zo volledig mogelijk zijn, up-to-date blijven en erop toezien dat de info die de handelaar of het bedrijf op de site plaatst, ook conform de wetgeving is.”

Voor de deelgemeenten is er een afgeslankte versie van de website. Via http://winkelen.beverst.be vind je bijvoorbeeld alleen info over Beverst. Dat geldt voor elk van de dertien deelgemeenten. Tot slot hebben ook de bedrijven hun eigen site: http://bedrijvig.bilzen.be Via http://handelsgids.bilzen.be kan je ook solliciteren. De site laat bedrijven en handelszaken toe vacatures online te zetten. Werkzoekenden krijgen er een compleet en actueel overzicht van de jobs die in Bilzen beschikbaar zijn.