Week van de Ondernemer promoot bedrijfsleven

Tijdens de eerste Week van de Ondernemer, van 21 tot 25 maart, wordt via verschillende initiatieven het ondernemerschap gepromoot, zowel voor bedrijfsleiders, zelfstandigen als studenten.

Belga

Op de tweedaagse Beurs van de Ondernemers op 23 en 24 maart in de Brusselse Thurn en Taxi-gebouwen kunnen bezoekers alle nodige informatie over het ondernemerschap krijgen, dit in aanwezigheid van prominenten uit de politieke, economische en ondernemerswereld, onder wie Vlaams minister van Economie Fientje Moerman en federaal minister van Financiën Didier Reynders.

De organisatoren verwachten 6.000 geïnteresseerden. "Er staat 8.000 vierkante meter ter beschikking van de bezoekers en er zijn dubbel zoveel conferenties en debatten als vorig jaar," zegt Jean de Gheldere van de organisatie. Hij hecht er veel belang aan dat er "nieuwe generaties ondernemers opstaan".

Daarom gaat een twintigtal bedrijfsleiders tijdens de Week van de Ondernemer een aantal klasbezoeken afleggen in het Brusselse. Bedoeling is om in de 6 à 8 nederlandstalige en franstalige scholen de jongeren te sensibiliseren over het ondernemerschap. "De laatste 5 jaar stonden de Brusselse KMO's in voor 37 pct van de totale werkgelegenheidscreatie. Toch weet de jeugd vrij weinig over het ondernemerschap. Door het verhaal van de bedrijfsleiders kunnen we die kloof tussen de jongeren en de ondernemerswereld misschien dichten," zegt de Brusselse minister-president Charles Piqué.

Voor meer info:

of

.