Werkneemster van Dexia in Flawinne gegijzeld door drie overvallers

Drie gemaskerde en gewapende individuen hebben donderdagmorgen een vrouwelijke bediende van het Dexia bankkantoor van Flawinne gegijzeld, samen met haar 10-jarig dochtertje en een 17-jarig meisje, dat ook familie is.

Belga

Toen de vrouw (35 jaar) rond 6.30 uur de achterdeur van haar woning in Bambois opende om haar dieren te verzorgen, stond ze oog in oog met een gemaskerd en gewapend individu. De vrouw werd gedwongen haar huis terug binnen te gaan. Toen doken nog twee daders op. De drie individuen vroegen de vrouw om naar het Dexiakantoor te gaan waar ze werkt om geld te gaan halen. De drie eisten 125.000 euro. Rond 8.0O uur vertrok de bediende met haar dochtertje naar de bank. Op hetzelfde moment dwongen de drie misdadigers het meisje van 17 om in de koffer van hun wagen te kruipen.

Daarvoor hadden ze het meisje van 17 al haar gsm afgenomen om heel de tijd in contact te blijven met de bankbediende. Toen de vrouw in Flawinne aankwam, belde ze met haar baas en met oversten in Brussel en Luik. Iets voor 11 uur heeft Dexia beslist om geld vrij te maken, maar om hoeveel geld het gaat, is niet bekend. Gelijktijdig werd ook de politie gewaarschuwd door de veiligheidsdiensten van het kantoor van Luik.

Nog steeds via de telefoon, gaven de drie misdadigers de vrouw het bevel om met het geld naar Floriffoux te gaan. Ter plaatse wilden de drie individuen het meisje van 17 vrijlaten in ruil voor het geld. Daarna zijn ze gevlucht in een onbekende richting.

De slachtoffers, die in shock verkeerden, lieten weten dat er op geen enkel moment fysiek of verbaal geweld tegen hen is gebruikt. Het meisje van 17 heeft meer dan drie uur in de koffer van een wagen gezeten.