Politie-inspecteur aangehouden voor moord op Yves Hotome

Eén van de vier inspecteurs van de politiezone Rupel die vorige week werden aangehouden op verdenking van onder meer bendevorming, is nu ook aangehouden voor de moord op Yves Hotome.

Belga

De man moest samen met collega's vrijdag voor de raadkamer van Antwerpen verschijnen. Die besliste dat de vier inspecteurs, allen tussen de 24 en 30 jaar oud, nog minstens een maand achter de tralies blijven. Ze werden vorige week op het politiecommissariaat in Boom opgepakt.

Een diepgaand onderzoek met hoogtechnologische afluisterapparatuur bracht aan het licht dat de agenten zich met allerlei louche praktijken bezighielden. Zo zouden ze in beslag genomen drugs en geld in eigen zak hebben gestoken. De drugs verkochten ze vervolgens op eigen houtje weer door. Het zou om tientallen feiten gaan, verspreid over verscheidene jaren.

Woensdag werd een nieuw aanhoudingsmandaat aan de steeds langer wordende lijst toegevoegd. Ditmaal voor de moord op Yves Hotome, een 23-jarige student uit Hoboken die op 4 september 1998 verdween, nadat hij zijn zus naar de luchthaven had gebracht.

Zijn lichaam werd nooit gevonden. Samen met de inspecteur werden ook nog twee andere personen aangehouden. De speurders zijn ervan overtuigd dat de jongeman vermoord werd door mensen uit zijn toenmalige vriendenkring.