Vijf Vlaamse gemeenten krijgen Kom op tegen Kanker-bos

In het kader van haar campagne Kom op tegen Kanker organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker op 20 maart voor de tweede keer een Boompjesweekend. Dat gebeurt naar aanleiding van de Internationale Boomplantdag.

Belga

BR> Het Boompjesweekend heeft tot doel geld in te zamelen om projecten voor mensen met kanker te financieren en om actief mee te bouwen aan een beter milieu.

Tijdens het boompjesweekend zullen in elke Vlaamse provincie vijf nieuwe Kom op tegen Kanker-bossen aangelegd worden. Dat zal gebeuren in Hasselt, Vosselaar, Lubbeek, Lokeren en Menen. In zowat 110 gemeenten in gans Vlaanderen zullen nog tot 20 maart symbolische boompjes te koop worden aangeboden.

De koper krijgt daarbij een certificaat dat hem garandeert dat het boompje in het Kom op tegen Kanker-bos geplant zal worden. De gemeente waar de koper woont, krijgt voor elk aangekocht boompje een subsidie van één euro van de Vlaamse Gemeenschap. Met deze subsidie kan de gemeente een groenproject naar keuze realiseren.

Naar aanleiding van de feestelijke planthappening van 20 maart zullen een heleboel Bekende Vlamingen samen met Kom op tegen Kanker-boegbeeld Frank Deboosere hun opwachting maken om de boompjes te planten.

Het Boompjesweekend is een initiatief van Kom op tegen Kanker, de Vlaamse gemeenschap afdeling Bos & Groen en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners