Overlegcommissie adviseert positief over heraanleg Terkamerenbos

De gezamenlijke overlegcommissie van de stad Brussel en de gemeente Ukkel adviseert positief over de restauratie van het Terkamerenbos. Dat meldt de Brusselse schepen Henri Simons woensdag. Bij de restauratie zullen grote delen van het bos worden heraangelegd. De overlegcommissie legt wel een aantal voorwaarden op. Het gaat in totaal om 28 opmerkingen.

Belga

Zo komt er in het bos geen voetgangers- en fietsersbrug over de Melkerijlaan en moet de toegankelijkheid van het bos voor gehandicapten verhoogd worden. De commissie vraagt ook een reeks ingrepen om die het fietsers makkelijker moet maken en signalisatie de bezoekers wegwijs maken. De overlegcommissie legt ook een reeks voorwaarden op die de biodiversiteit in het bos moet verzekeren.

Het advies van de commissie moet nog door beide schepencolleges van Brussel en Ukkel goedgekeurd worden. Ook de commissie van Monumenten en Landschappen moet nog een bindend advies uitbrengen. Het is uitendelijk het Brussels Gewest dat het laatste woord heeft. Voor de heraanleg van het bos maakt de federale regering elf miljoen euro vrij. Met het geld moet het historisch uitzicht van het Terkamerenbos hersteld worden.