Slachtoffers Gellingen kunnen gratis beroep doen op verzekeraars

Verzekeringsondernemingen die zich hebben verenigd onder de noemer 'Protection Juridique' ('Gerechtelijke Bescherming'), hebben besloten om zich gratis ter beschikking te stellen van de niet-verzekerde slachtoffers van de gasramp van eind juli 2004 in Gellingen. Dat gebeurt via de Stichting Gellingen, zo liet de Stichting woensdag in een mededeling weten.

Belga

De juridische hulp voor de Gellingen-slachtoffers komt bovenop de financiële steun die de Stichting verleent. Er zal een telefoonnummer van de deelnemende verzekeringsmaatschappijen worden overgemaakt aan de slachtoffers. Ze kunnen er terecht met elke vraag met betrekking tot de lichamelijke en vermogensrechtelijke gevolgen van de gasramp. Zo zijn er slachtoffers die problemen hebben om hun ziekenhuisfacturen en hun huur te betalen. Er wordt ook een expert ter beschikking gesteld voor het buitengerechtelijke beheer van het dossier.

Het was de ministerraad die de Stichting Gellingen vorig jaar in het leven riep. De gasramp in Gellingen van 30 juli 2004 kostte het leven aan 24 mensen. Er vielen ook tientallen gewonden.