O'Sullivan wint wervelende finale Irish Masters

In de Ierse hoofdstad Dublin heeft Ronnie O'Sullivan zondagavond voor de derde maal in zijn snookerloopbaan de Irish Masters gewonnen.

Belga

Het nummer één van de wereld versloeg in een hoogstaande finale de Welshman Matthew Stevens met 10-8. Stevens won het eerste frame maar O'Sullivan zette tijdens de volgende zes frames evenveel breaks van 51 of meer neer op het groene laken, wat resulteerde in een 6-1 voorsprong. Tijdens deze zes frames kon Stevens slechts 65 punten tegen scoren. Toch kon hij het laatste frame voor de pauze nog winnen maar niemand geloofde nog in een comeback van de Welshman.

Na de pauze lukte O'Sullivan onmiddellijk een 58-break maar Stevens kon het frame nog op zijn rekening schrijven. Tijdens de volgende drie frames was het nu de 27-jarige uit Carmathen die de wet dicteerde en met breaks van 135, 65 en 57 terug gelijke stelde. Vanaf het dertiende frame namen beide spelers nog twee frames voor hun rekening. O'Sullivan lukte breaks van 108 en 87, Stevens van 61 en 62. In het zeventiende en achttiende frame maakte O'Sullivan breaks van 59 en 69 wat volstond voor zijn vierde toernooizege van het seizoen.