Pärson met hakken over sloot in WB-finales alpijns skiën

De Zweedse Anja Paerson won zondag in het Zwitserse Lenzerheide voor het tweede jaar op rij de algemene wereldbeker na afloop van de laatste race -een reuzenslalom- tijdens de wereldbekerfinales in het Zwitserse Lenzerheide. Maar ze had slechts drie punten voorsprong op haar Kroatische rivale Janica Kostelic.

Belga

Paerson, die 35 punten meer telde voor aanvang van de laatste wedstrijd, miste compleet haar race. Ze finishte op een schamele zeventiende plaats. Maar Kostelic kon niet van Paersons misstap profiteren. De meervoudige olympische en wereldkampioen kwam niet verder dan een achtste plaats, wat haar 32 punten opleverde.

De reuzenslalom werd gewonnen door de Spaanse Maria Jose Rienda Contreras, die vorig jaar ook al zegevierde in de laatste seizoenwedstrijd in het Zweedse Are. Met een tijd van 2:20.18 ging de Andalusische de Finse Tanja Poutiainen 30 honderdsten vooraf (2:20.48). Die laatste schreef met haar tweede plaats alsnog de wereldbeker reuzenslalom op haar naam. Ze onttroonde Anja Paerson, die tot voor vandaag aan kop stond in de discipline. De Oostenrijkse Nicole Hosp (2.20.69) eindigde als derde op 51 honderdsten.