Gorik Gardeyn wint 41e Omloop van het Waasland

Gorik Gardeyn (MrBookmaker-SportsTech) heeft in een spurt met vier de 41e editie van de Omloop van het Waasland (cat. 1.2), met vertrek in Stekene en aankomst in Kemzeke na 188 kilometer, gewonnen. Tweede werd Ludo Dierckxsens (Landbouwkrediet), voor de Nederlander Michiel Elijzen (Rabobank). Voor Gardeyn was het zijn tweede zege van het seizoen.

Belga

De wedstrijd begon heel nerveus met tal van uitvalspogingen. De eerste echte afscheiding kwam er na zowat 94 kilometer. Halfkoers zonderden zich vier renners af: Ludo Dierckxsens met zijn teamgenoot Glenn D'Hollander, Gorik Gardeyn en de Nederlander Michiel Elijzen. Het kwartet mocht met een voorsprong van zowat een minuut de vijf plaatselijke ronden in Kemzeke aanvatten op een nog omvangrijk peloton.

Ondanks de tegenreactie van de Jacques-T-Interimploeg mochten de vier spurten voor de eindzege, al trachtte Ludo Dierckxsens die nog tot tweemaal toe te vermijden. Tevergeefs echter. Een sterke Gardeyn counterde steeds en toonde zich aan de finish de sterkste van het gezelschap.

Gorik Gardeyn deed zijn verhaal: "Wij zijn op zowat 90 km van de eindmeet met vier man voorop geraakt. Wij moesten echt alles geven om voorop te blijven. In de plaatselijke ronden slonk onze voorsprong plots tot onder de halve minuut. Wij hebben dan het gashendeltje voluit moeten opendraaien. Ludo Dierckxsens trachtte in volle finale tot tweemaal toe om alleen vooruit te geraken en ik moest telkens het gat dichtrijden. Van zijn ploegmakker D'Hollander moest ik niet veel steun verwachten en ook de Nederlander van Rabobank werkte niet echt meer mee. Ik zat wat in de tang van die twee Landbouwkrediet-renners, maar ik heb het uiteindelijk toch kunnen afmaken."

Ludo Dierckxsens was een ontgoocheld man, maar het belangrijkste moet voor hem nog komen: "Misschien was ik wel weer de sterkste man in koers, maar ik heb het spijtig genoeg niet kunnen afmaken. Gardeyn reed immers te sterk. Hij is me tot tweemaal toe komen halen. Wij hebben met ons viertal echt alles moeten geven om voorop te blijven. Dat is ons dan toch gelukt. Voor mij breken er nu belangrijke weken aan. In de maand april wil ik zeker uitblinken."

De wedstrijd zelf werd nog opgeschrikt door een zware val van Dominique Cornu (Bodysol-Jong Vlaanderen) na zowat 60 km. Hij werd naar het ziekenhuis van Sint-Niklaas afgevoerd, waar men vreest voor een heupbreuk en een schouderletsel.