WTA Indian Wells: Kim Clijsters naar 1/8e finales

Kim Clijsters (WTA 133) heeft zich zondag op het WTA-toernooi van Indian Wells (2,1 miljoen dollar/hardcourt) in twee sets geplaatst voor de 1/8e finales. In de derde ronde won de Limburgse in 1u20 met 6-1 en 7-6 (7/4) van de 17-jarige Russische Anna Chakvetadze (WTA 72). Het was de eerste keer dat de twee tegenover elkaar stonden.

Belga

In de eerste set ging Clijsters maar liefst 4 keer door de opslag van haar tegenstandster. Zelf moest ze ook één keer een break toestaan, maar dat was het enige game dat Chakvetadze kon winnen in set 1.

De jonge Russische bood in set 2 heel wat meer weerwerk. Beide speelsters verloren 2 keer hun opslagspel, en moesten de set beslissen in een tie-break. Daarin plaatste Clijsters zich via 7/4 bij de laatste 16.

In de 1/8e finales komt ze uit tegen een andere Russische, de 18-jarige Evgenia Linetskaja (WTA 44). Die schakelde in de derde ronde verrassend de Française Amélie Mauresmo, het nummer 2 op de WTA-ranglijst, uit met 2-6, 6-2, 7-5. Ook tegen Linetskaya speelde Clijsters nog nooit een wedstrijd in het WTA-circuit.