Vande Lanotte plant proeven met gratis stationparkings voor abonnees

Na de paasvakantie starten experimenten om het parkeren aan NMBS-station gratis te maken voor treinabonnees. Dat heeft minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte (sp.a) maandag in de Kamercommissie Infrastructuur verklaard.

Belga

De komende jaren wil de NMBS 100 miljoen euro uittrekken voor parkeerterrein rond stations. Eerder verklaarde Vande Lanotte dat dat geld moet gaan naar nieuwe parkeerplaatsen, de opfrissing ban de bestaande 30.000 plaatsen en het gratis maken van de parkings voor treinabonnees.

Na de paasvakantie starten "experimenten" met gratis parkeren voor abonnees. Op de details van die proeven wil Vande Lanotte niet ingaan. Bij de NMBS staat men vrij sceptisch tegenover de gratis-maatregel. Zo liet Marc Descheemaecker, gedelegeerd bestuurder van de NMBS, eerder al verstaan dat een veralgemening van de maatregel "onhaalbaar" is, met name in grotere steden. "De maatregel zou eigenlijk geval per geval en parking per parking moeten bekeken worden", bevestigt Jochem Goovaerts, woordvoerder bij de NMBS.