Stefan Everts wint opener Belgisch MX-seizoen in Genk

Stefan Everts was zondag de beste in de openingswedstrijd van het Belgische motorcrossseizoen in Genk. De achtvoudige wereldkampioen won twee van de drie reeksen op de Horenbergsdam en hield in de eindafrekening de Fransman Mickael Pichon en de Deen Brian Jorgensen achter zich. Nochtans was het Joel Smets die de wedstrijd grotendeels domineerde, maar de man uit Dessel kende pech.

Belga

Zo domineerde Smets de eerste reeks op een schitterende manier, nadat Sven Breugelmans een holeshot lukte. Ook in de tweede reeks was Smets iedereen te snel af en gaf favorieten als Stefan Everts, Michael Pichon en Kevin Strijbos duidelijk motorcrossles. Smets was in de tweede reeks bezig om de beslissende kloof op Stefan Everts te slaan, toen hij dom ten val kwam en naar de vierde stek werd verwezen. Everts liet zich niet pramen en nam resoluut de koppositie over van Smets en reed regelrecht naar de reekszege.

Michael Pichon reed twee knappe reeksen en eindigde telkens tweede, nadat hij in de tweede reeks tot in het wiel van Stefan Everts was genaderd. Ook in de openingsreeks liet Pichon zich opmerken en scoorde een knappe tweede plaats net achter winnaar Smets en voor een aandringende Everts.

De derde reeks moest dus de beslissing brengen. De reeks startte zoals verwacht met het trio Everts, Smets en Pichon in de topdrie. Everts voerde het commando aan, maar geraakte niet echt weg van zijn concurrenten. Smets bleef in Everts' achterwiel zitten, terwijl Pichon zich stilaan mee vooraan kwam moeien. Pech voor Smets half wedstrijd toen hij met motorpech het rennerspark diende op te zoeken. Everts diende zo enkel nog af te rekenen met zijn Franse rivaal, die duidelijk zat te wachten op een foutje van Everts. Dat kwam er niet en Everts werd de eerste winnaar van het Belgisch seizoen 2005. De Limburger nam meteen gepast weerwraak op Smets, die vorige week in het Britse Hawkstone Park nog zijn meerdere was.