Hengelhoef laat geen jongeren toe op camping

Recreatiedomein Hengelhoef aanvaardt geen groepen jongeren. Dat ondervonden zeven Antwerpse vrienden tussen 19 en 22 jaar, die hun reservering vorige week geannuleerd zagen.

kdriessens

BR> “Wij richten ons op gezinnen die rust willen,” motiveert Philip Donders van de Nederlandse groep Oostappen.

De zeven vrienden hadden via internet een stacaravan geboekt voor de paasvakantie. Enkele dagen later moesten ze hun persoonlijke gegegevens doorspelen, waarna de reservatie geannuleerd werd op basis van hun leeftijd. “Wij hebben toch allemaal de volwassen leeftijd van 18 jaar bereikt? Dit is discriminatie,” luidt de boze reactie.

Volgens Philip Donders, die Hengelhoef beheert voor de Nederlandse eigenaar Oostappen, worden jongeren geweerd omdat het park mikt op families. “Slechte ervaringen in het verleden leerden ons dat we groepen jongeren van 18 à 20 jaar beter niet toelaten. Waarschijnlijk komen die om te feesten, met een bak bier erbij, en veel herrie ‘s nachts. Hierdoor verliezen wij klanten die ons voor de rust opzoeken. In onze folders en op de site staat trouwens dat alleen reizende jongeren zich moeten informeren vooraleer ze reserveren. Dat is geen discriminatie, wij bepalen zelf wie in ons park komt. Begeleide sport- of jeugdverenigingen zijn wel welkom.”

“Indien zij zich werkelijk profileren als een familiepark, kunnen ze - binnen een beperkte mate - voorwaarden opleggen aan hun gasten,” aldus een jurist. “Zij kondigen hun politiek ook vooraf aan. Maar hun opvatting blijft voor discussie vatbaar. Wat als 8 jongeren, 4 jongens en 4 meisjes, als 4 aparte koppels reserveren?”