Invalide, geen geld en jaren de cel in

Een rechtbank in de Duitse stad Bielefeld heeft maandag een man en een vrouw tot gevangenisstraffen van twee en acht jaar veroordeeld voor verzekeringsfraude.

AP Ned

De man, die zijn vriendin vroeg hem twee keer aan te rijden met hun auto om een verzekeringssom van 800.000 euro te toucheren, kreeg twee jaar voorwaardelijk, de vrouw verdwijnt voor acht jaar achter de tralies.

De 56-jarige man is door de affaire zwaar gehandicapt en de verzekeringsmaatschappij keerde niets uit nadat uit onderzoek was gebleken dat het paar het ongeluk waarbij de man ernstig gewond raakte in scène had gezet.

De man verklaarde tegenover de rechter zwaar depressief te zijn geweest toen hij meewerkte aan het plan van de vrouw om de verzekering op te lichten. De rechter rekende de 39-jarige vriendin van de man zwaar aan dat ze geen professionele hulp voor de man had gezocht, maar hem in plaats daarvan tweemaal aanreed. Een derde betrokkene, een 46-jarige man die het slachtoffer vasthield bij de aanrijdingen om te voorkomen dat hij op laatste moment van gedachte zou veranderen, kreeg een gevangenisstraf van drie jaar en twee maanden opgelegd.