Documenten Gestapo-verleden Bernhard authentiek

De belastende documenten over prins Bernhard die Edwin de Roy van Zuydewijn - echtgenoot van prinses Margarita (nichtje van koningin Beatrix) - vrijdagavond in het tv-programma Barend en Van Dorp liet zien, zijn authentiek.

GPD

Dat stelt Pim de Vos, advocaat van Edwin.

De Roy van Zuydewijn liet in de uitzending een brief zien van de voormalige rijkskanselier in de jaren '30 Heinrich Brüning, waarin deze verklaarde dat prins Bernhard al in 1933 betrokken was bij Gestapo-activiteiten. Daarnaast toonde hij een brief van de Nederlandse regering met het verzoek aan de Washington Archives Bernhards naam van een lijst van NSDAP-leden weg te poetsen.

Advocaat De Vos: "De Roy van Zuydewijn is zo'n uur of drie voor de uitzending bij mij geweest om te bespreken wat voor documenten hij zou laten zien. Hij had nog meer belastend materiaal bij zich. Ik heb hem aangeraden zich te beperken. Natuurlijk wil ik bij zo'n uitzending graag op de hoogte worden gebracht over wat mijn cliënt gaat doen en of hij zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten. Ik heb al die documenten gezien en ze zijn authentiek, met stempels, briefhoofden en al."