Philippe Saint-Jean niet langer trainer van Moeskroen

Philippe Saint-Jean is niet langer trainer van eersteklassevoetbalclub Moeskroen. Dat maakte hij maandagmorgen zelf bekend op radio Bel RTL. De beslissing werd zondagavond genomen tijdens een vergadering met clubvoorzitter Jean-Pierre Detremmerie en algemeen directeur Roland Louf. De club zou het bericht maandag nog moeten bevestigen.

Belga

"Ik offer me op om de club te redden", aldus Saint-Jean. "Dat is de beste oplossing op dit moment. (...) Het zijn de spelers die de club redden".

De 50-jarige Saint-Jean werd trainer van de eerste ploeg bij het begin van dit seizoen, en had een contract tot juni 2007. Het was zijn eerste trainerservaring in de hoogste klasse.

Gil Vandenbroeck, assistent van Saint-Jean, neemt voorlopig de functie over. Dat deed hij ook al eens in 1996-97 toen Georges Leekens de trainerspost verliet om bondscoach te worden.

Excelsior Moeskroen staat momenteel 14e in de competitie met 24 punten uit 25 wedstrijden. Afgelopen vrijdag verloor de Henegouwse club nog op eigen veld met 0-3 van Standard. Zondag speelt het team op verplaatsing bij Oostende, dat 17e staat met slechts 5 punten achterstand op Moeskroen.