Genk verslaat Brugge en wordt weer derde in stand

RC Genk nam gisteren revanche voor de wanprestatie van vorige woensdag op het Kiel door competitieleider Club Brugge de tweede nederlaag van het seizoen toe te brengen.

kdriessens

BR> Gisteren was het Racing dat op het gepaste tijdstip zijn tegenstander knock-out sloeg. Vlak voor rust rondde Engelaar een heerlijke Genkse aanval perfect af. Priske stuurde Beslija, die Van Der Heyden ter plekke liet, subliem binnendoor. De Bosniër legde keurig terug tot bij Engelaar. Ook bij de tweede goal was Engelaar betrokken.

Genk-Club was gisteren een zinderende topper. En Engelaar was inderdaad alweer op de afspraak. De Rotterdammer schoof de 1-0 even voor rust naast Butina door en bracht Vandenbergh vervolgens, met een knap overstapje, alleen voor de Club-keeper: 2-0. “Wij waren vandaag gewoon beter dan Brugge,” lachte Engelaar.

Ook Kevin Vandenbergh speelde een meer dan degelijke partij, maar de spits moest op het uur plaats ruimen voor verdedigende middenvelder Wamfor.

Door de overwinning wipt Genk over Gent en Standard naar de derde plaats. Brugge behoudt een comfortabele voorsprong op Anderlecht van 11 punten.