Belgen ontgoochelen opnieuw tijdens WK shorttrack 500m

Op het WK shorttrack in Peking hebben Pieter Gysel en Wim De Deyne zaterdag opnieuw ontgoocheld, nadat ze vrijdag op de 1500 meter al in de reeksen werden uitgeschakeld. Op de 500 meter overleefden de twee weliswaar de voorrondes, maar in de reeksen ging het opnieuw fout; De Deyne en Gysel werden allebei derde in hun reeks. Enkel de eerste twee van iedere reeks mochten naar de kwartfinales.

Belga

Wim De Deyne werd door Antoine Van Vossel - secretaris-generaal van de Belgische Snelschaatsfederatie - in staat geacht de top-10 te bereiken op deze afstand, maar de 27-jarige schaatser kon die verwachtingen niet inlossen. In de voorrondes kon hij zich dankzij een tweede plaats (44.578) in zijn reeks nog rechtstreeks plaatsen voor de reeksen, maar in de reeksen ging het zoals eerder gezegd mis. Hij werd pas derde (43.542).

Ook van Pieter Gysel werd veel verwacht (Van Vossel sloot een podiumplaats niet uit, nvdr), maar ook hij bakte er niets van. De 24-jarige Gysel klokte in de voorrondes dan wel een snellere tijd (43.151) dan De Deyne, maar finishte pas als derde. Op basis van zijn chrono mocht hij evenwel alsnog naar de reeksen. Daarin ging hij nog iets sneller (43.118), maar verder dan de derde stek kwam hij niet.

De zege ging uiteindelijk naar de Canadees François-Louis Tremblay (42.106). Bij de vrouwen was Yang Yang A de beste.

Pieter Gysel en Wim De Deyen hebben nu nog één afstand waarop ze zich kunnen bewijzen: de 1000 meter.