WTA Indian Wells: Clijsters in 3e ronde tegen Chakvetadze

Kim Clijsters (WTA 133) heeft zich vrijdag op de derde dag van het WTA-toernooi van Indian Wells (2,1 miljoen dollar/hardcourt) in twee sets geplaatst voor de 1/16e finales.

Belga

In de tweede ronde won de Limburgse in 1u16 met 6-3 en 6-3 van de Japanse Shinobu Asagoe (WTA 26), het zestiende reekshoofd. Het was de eerste keer dat beide vrouwen het tegen elkaar opnamen.

Tegen Asagoe had Clijsters 39 minuten nodig om de eerste set binnen te halen. Vanaf 2-1 kon geen van beide speelsters de eigen service behouden, met uitzondering van het 9e game, waardoor Clijsters de set met 6-3 kon winnen.

In de tweede set ging onze landgenote direct door de opslag van de Japanse, maar die kon van 2-0 terug komen tot 2-2 en 3-3. Toen ging Clijsters echter opnieuw door de opslag van haar tegenstandster en speelde ze de wedstrijd uit.

In de derde ronde komt Clijsters uit tegen de 17-jarige Russische Anna Chakvetadze (WTA 72), die de Servo-Montenegrijnse Jelena Jankovic (WTA 20) verraste in drie sets: 2-6, 6-2 en 6-4. Clijsters en Chakvetadze stonden nog nooit tegenover elkaar.