Henin en Clijsters nemen deel in Berlijn

Justine Henin-Hardenne, laureate in 2002 en 2003, en Kim Clijsters hebben hun deelname toegezegd aan het met 1,3 miljoen dollar gedoteerde WTA-tennistoernooi van Berlijn, dat van 2 tot 9 mei plaatsvindt. Dat maakte de organisatie bekend.

Belga

De nieuwe eigenaar van het Tiers I-toernooi is Qatar, dat hiervoor vijf miljoen dollar betaalde. De voorzitter van de Qatarese Tennisfederatie, Sheikh Mohammad Bin Faleh Al-Thani, benadrukte vrijdag "dat er altijd een toernooi in Berlijn zal zijn". Toernooidirecteur Ayman Azmy Galal voegde eraan toe dat het enige doel van de Qatarese overname de promotie van het land in Europa is.

"Wij organiseren twee toernooien in Doha met een hoog prijzengeld en willen tonen dat we hetzelfde ook elders kunnen", aldus Galal, die ook de twee toernooien in Doha onder zijn hoede heeft. Zes speelsters uit de top-10, onder wie de Russische winnares van Wimbledon Maria Sharapova, zullen deelnemen in Berlijn. Ook de Française Amélie Mauresmo, winnares in 2004, zal erbij zijn.