Kumpen en Longin samen in FIA GT-kampioenschap

Onze landgenoten Anthony Kumpen en Bert Longin verdedigen dit seizoen, samen met Nederlander Mike Hezemans, de kleuren van Cadillac & Corvette Europe in het FIA GT-kampioenschap, het wereldkampioenschap voor GT's.

Belga

Het gerucht deed al een tijdje de ronde, nu pas is het nieuws officieel. En dat nieuws mag best gehoord worden, want het Belgisch-Nederlandse team GLPK Carsport (fusie tussen het Belgische GLPK Racing en het Nederlandse Carsport Holland) zal een Corvette C5-R inzetten in het FIA GT-kampioenschap 2005. De wagen is afkomstig uit de ateliers van Pratt & Miller en achter het stuur nemen dus drie toppers uit de Lage Landen plaats: Bert Longin, Mike Hezemans en Anthony Kumpen.

"De Corvette is uitgerust met de laatste evoluties van 2004", aldus Bert Longin. "Dat betekent dat de wagen de laatste nieuwe sequentiële versnellingsbak heeft, evenals de recentste evolutie van de motor en het beste aërodynamische pakket. Met een dergelijke wagen ben ik zeker dat we een te duchten team zijn voor de titel".

Anthony Kumpen verheugt zich op de samenwerking met Pirelli: "De steun van zo'n bandenfabrikant op Europees niveau is van onschatbare waarde. Er zijn al diverse testsessies gepland, wat ons moet toelaten om de Corvette snel onder de knie te krijgen. De wagen beschikt over een enorm potentieel, en dat is een grote motivatie voor iedereen. Ik denk dat we aan het begin staan van een fantastisch avontuur".