Van Malder en Bossu winnaars Groot Nederlands Dictee

Het elfde Groot Nederlands Dictee 2005 is zaterdag in de categorie volwassen specialisten gewonnen door Hugo van Malder (Kortrijk) en bij de volwassen liefhebbers door Caroline Bossu (Izegem). Bij de prominenten was Knack-journalist Dirk Draulans de laureaat.

Belga

De finale van deze grootste spellingwedstrijd in het Nederlandse taalgebied vond plaats in het Vlaams parlement. Het gaat om een initiatief van Davidsfonds en Knack.

Aan deze finale namen verspreid over zes wedstrijdcategorieën (miniemen, kadetten, scholieren, junioren, volwassen liefhebbers en volwassen specialisten) 180 finalisten deel die geselecteerd waren tijdens de preselecties die op 19 februari op 75 plaatsen in Vlaanderen, maar ook in Nederland, Frankrijk en Luxemburg gehouden werden. Voor deze preselecties daagde een recordaantal van 11.000 personen op.

Bij de miniemen was zaterdag in Brussel Sophie Vandendriessche (Ichtegem) de laureaat, bij de kadetten Veronique Daems (Oud-Turnhout), bij de scholieren Vincent van Eyken (Zandvliet) en bij de junioren Lies Lanckman (Erpe-Mere).