Bouwkraan valt vlak langs huis

Een bouwkraan van 60 ton is vrijdagmiddag net naast het huis van Romain Lormans gekanteld in de Oudestraat in Beverst. Het gevaarte raakte nog enkele bakstenen voordat het neerplofte.

kdejager

BR>

“We hebben veel geluk gehad, heel veel geluk,” zucht Romain Lormans (65). Toen hij rond 12.30 uur met zijn vrouw aan tafel zat, voelde hij een zware slag tegen het huis.“Amaai, die metselaars gaan nogal tekeer, zei ik nog tegen mijn vrouw.Tot onze schoonzoon binnensnelde en riep dat we het huis moesten verlaten,” vertelt Romain. Naast zijn huis stak de metalen arm tientallen centimeters diep in de grond. De constructie wankelde nog.Twee professionele hijskranen werden opgeroepen om het gevaarte te takelen.

De halfopen bebouwing van Romain krijgt nieuwe buren: zijn dochter en schoonzoon bouwen er hun huis. “Mijn schoonzoon is aannemer. De werkers zijn met het gelijkvloers bezig. De bouwkraan was nog niet veel gebruikt. Mogelijk heeft een metalen ding het begeven. Mijn schoonzoon weet eigenlijk niet wat is fout gelopen. Alleszins hebben de betonnen elementen van wel 20 ton de kraan niet recht kunnen houden.”