Drie gewonden bij explosie in Italiaanse kerk

Bij een explosie in een katholieke kerk in Motta di Livenza, in het noordoosten van Italië, is zondag een 6-jarige meisje ernstig gewond geraakt. Het meisje verloor drie vingers toen een elektrische votiefkaars in haar hand ontplofte. Ze raakte ook gewond in haar gezicht. De vingers werden later door chirurgen weer aangezet. Twee volwassenen raakten lichtgewond.

AP Ned

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de zogeheten Italiaanse Unabomber weer heeft toegeslagen. In het gebied hebben zich sinds 1994 talloze explosies voorgedaan die op het conto van deze kennelijke adept van de Amerikaanse Unabomber worden geschreven. Sommige aanslagen leken speciaal te zijn gericht tegen kinderen. Zo ontploften er een bellenblaaspotje, een kleurige markeerstift en een suprise-ei.

Het is volgens de politie ook denkbaar dat de ontploffing een ongeluk was, maar de burgemeester van Motta di Livenza wees erop dat in 2001 ook al een elektrische kaars ontplofte in de plaats. Dat gebeurde op een begraafplaats en een 63-jarige vrouw raakte daarbij zwaargewond. Ook toen werd de Unabomber verdacht.

Aangeboden door onze partners