Reuzevlag ter ere van vermoorde Libanese premier

Meer dan tienduizend Libanezen hebben zaterdag in Beiroet met gekleurde stukken karton een gigantische Libanese vlag gevormd ter ere van de vermoorde Libanese ex-premier Rafik Hariri.

Belga

De deelnemers verzamelden op het plein waar Hariri samen met zijn zeven lijfwachten begraven ligt. Hariri en zijn lijfwachten kwamen op 14 februari om het leven bij een bomaanslag.

De reuzevlag was 3.800 vierkante meter groot en droeg de Libanese kleuren rood, wit, groen. De achterkant van de stukken karton was zwart en telkens de sprekers op het plein verwezen naar Hariri, werd een zwarte vlag gevormd.

Ondertussen heeft de Syrische president Bashar al-Assad zich ertoe verbonden zijn troepen en geheime diensten volledig terug te trekken uit Libanon.

Die terugtrekking zal in twee stappen gebeuren, maar een concrete datum voor de tweede stap, die voorziet in een volledige terugtrekking van de Syrische troepen, is er nog niet. Dat heeft VN-gezant Terje Roed-Larsen zaterdag verklaard na afloop van een ontmoeting met Assad.