Vermoedelijke dader dodelijke schietpartij Atlanta opgepakt

De politie heeft de vermoedelijke dader van de dodelijke schietpartij in een gerechtsgebouw in Atlanta (Georgia) opgepakt. De 33-jarige Brian Nichols werd zaterdag gevat in een appartementsgebouw in het noorden van Atlanta.

Belga

De verdachte bood naar verluidt geen verzet bij zijn arrestatie in een appartementsgebouw in Gwinnet, een buitenwijk in het noorden van Atlanta.

Nichols heeft vrijdag drie mensen vermoord in een gerechtsgebouw in Atlanta. De verdachte stond daar terecht voor verkrachting. Hij slaagde er echter in het wapen van een politie-agente te bemachtigen en opende het vuur. Drie mensen, onder wie een rechter, een gerechtsambtenaar en een politie-agent overleefden de schietpartij niet.

Nichols slaagde erin te ontsnappen en bleef 24 uur voortvluchtig. In die tijdspanne zou hij mogelijk nog een vierde slachtoffer hebben gemaakt. Dat vierde slachtoffer is een douane-beambte uit Atlanta. De wagen en het dienstwapen van de man werden gestolen. De wagen werd teruggevonden voor het appartement waar Nichols werd opgepakt.

Er werd ook gesuggereerd dat Nichols in het appartement ook mensen gegijzeld hield. De politie onderzoekt nu of een kennis van Nichols, daarbij betrokken was.